Makaron z melisowym sosem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne, szybkie i zdrowe danie.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    Liście melisy-2 garście świeżych liści
    Czosnek-2 ząbki
    Chilli-kawałek papryczki
    Suszone pomidory-4-5 sztuk
    Oliwa-2 łyżki
    Świeżo mielony pieprz
    Makaron kokardki
    Feta
    Sól

Makaron z melisowym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron przygotowuję według przepisu na opakowaniu, gotuję jednak minutę krócej, by na pewno był al dente.
  • 2. Czas na sos. Opłukuję listki melisy, rwę na maleńkie kawałki. Miażdżę czosnek, dość drobno siekam suszone pomidory i chilli-łączę wszystkie składniki sosu, dodaję oliwę i pieprz. Sos można również zmiksować, ja jednak wolę większe kawałki dodatków. Dodaję pokrojoną w kostkę fetę.
    Odcedzony makaron łączę z sosem, chwilę podgrzewam razem i od razu podaję.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy