Makaron z oliwą, papryczką pepperoni i parmezanem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie danie, dla zabieganych osób. Pyszny, pikantny i sycący makaron.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu spaghetti
    5-6 ząbków czosnku
    2 papryczki pepperoni
    6 łyżek oliwy
    80 g parmezanu

Makaron z oliwą, papryczką pepperoni i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie ( nie doprowadzić do rozgotowania )
  • 2. Na patelni rozgrzać oliwę ,dodać pokrojoną papryczkę i czosnek wyciśnięty przez praskę .Podsmażyć( nie za długo ,żeby czosnek się nie przypalił )
  • 3. Makaron nie odcedzać .Łyżka przełożyć makaron na patelnię .Dodać 2 chochelki wody z makaronu ,posypać parmezanem i gotować ,aż makaron wciągnie nam wodę .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy