makaron z patelni

0 (0 ocen)

  • 20 min

jest szybki i sycący

  • 20 min

Składniki:

  • 300 g makaronu rurki lub falbanki
    2 p.warzyw na patelnie
    kostka serka topionego
    łyżka mąki
    pół szk.wody
    śmietana 18 do sosów
    przyprawa uniwersalna
    czosnek,pieprz,koperek
    100g sera żółtego utartego

Makaron z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. makaron gotujemy jak na opakowaniu
    warzywa gotujemy na parze;.
    2 z mąki wody i śmietany oraz serka topionego robimy zaklepkę.
    3.ugotowany makaron i warzywa razem wrzucamy na patelnie z łyżka masła i odrobiną wody doprowadzamy do wrzenia i zaciągamy zaklepką i przyprawiamy do smaku.gdy potrawa się połączy wykładamy na talerz posypujemy świeżym koperkiem i posypujemy żółtym serem.

Porady

ser się roztopi jeśli najpierw posypiemy talerz serem a potem wyłóżymy makaron

Komentarze

Podobne przepisy