300 g makaronu rurki lub falbanki
2 p.warzyw na patelnie
kostka serka topionego
łyżka mąki
pół szk.wody
śmietana 18 do sosów
przyprawa uniwersalna
czosnek,pieprz,koperek
100g sera żółtego utartego
Makaron z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. makaron gotujemy jak na opakowaniu
warzywa gotujemy na parze;.
2 z mąki wody i śmietany oraz serka topionego robimy zaklepkę.
3.ugotowany makaron i warzywa razem wrzucamy na patelnie z łyżka masła i odrobiną wody doprowadzamy do wrzenia i zaciągamy zaklepką i przyprawiamy do smaku.gdy potrawa się połączy wykładamy na talerz posypujemy świeżym koperkiem i posypujemy żółtym serem.
Porady
ser się roztopi jeśli najpierw posypiemy talerz serem a potem wyłóżymy makaron
Komentarze