Danie błyskawiczne i jednocześnie eleganckie. Soczysta zieleń w połączeniu z serem, orzechami i oliwą to bogactwo witamin, roślinnych tłuszczów i minerałów.
20 min
Dla 3 osób
Składniki:
250-300 g spaghetti
50 g świeżej bazylii
50 g świeżej kolendry
1-2 ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
50 g orzechy włoskie
60 g tartego parmezanu
100 ml oliwy z oliwek
sól, pieprz
Makaron z pesto z bazylii i kolendry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Orzechy włoskie podprażyć na suchej patelni. Do blendera dać posiekaną bazylie i kolendrę, podprażone orzechy, posiekany czosnek, tarty parmezan, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Całość zmiksować. Doprawić solą i pieprzem.
2.Makaron ugotować al dente, wymieszać z pesto. Udekorować i podawać.
Komentarze