makaron z pieczarkami

0 (0 ocen)

szybkie danie

Składniki:

  • 30 dag makaronu
    30 dag pieczarek
    1 słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą
    1 pierś z kurczaka
    2 cebule
    2 łyżki majonezu
    Sól, pieprz
    0lej

Makaron z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron włożyć do garnka z wrzącą, osoloną wodą i ugotować al dente.
    Pierś pokroić w kostkę lub paseczki na łyżce oleju.
    Przełożyć do miseczki.
    Następnie na patelni podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki.
    Gdy będą gotowe, dodać makaron, odcedzone warzywa ze słoika i mięso.
    Wymieszać z majonezem .Posypać można natką pietruszki.
    Podawać na zimno lub na ciepło.

Komentarze

Podobne przepisy