250 g ulubionego makaronu
1 polędwiczka wieprzowa, ok. 45 dkg
2 kapusty pak choi
1 pęczek dymki
ok. 150 g boczku
200 g pomidorków koktajlowych
sól, pieprz
Makaron z polędwiczką i pak choi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron wrzucić na osolony wrzątek i ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek pokroić w drobną kostkę i wrzucić do rondla. Zrumienić. Cebule z dymki posiekać i dodać do boczku. Polędwiczkę obrać z błonek i pokroić w cienkie plasterki, posypać solą i pieprzem i wymieszać. Dodać do boczku. Podsmażyć, aż polędwiczka się zetnie. Z kapusty pach choi odciąć końcówkę i grube części liści poszatkować i dodać do mięsa. Przykryć i smażyć około 5 minut.
Komentarze