Makaron z polędwiczką i pak choi

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolorowy, lekki obiad :)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g ulubionego makaronu
    1 polędwiczka wieprzowa, ok. 45 dkg
    2 kapusty pak choi
    1 pęczek dymki
    ok. 150 g boczku
    200 g pomidorków koktajlowych
    sól, pieprz

Makaron z polędwiczką i pak choi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wrzucić na osolony wrzątek i ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek pokroić w drobną kostkę i wrzucić do rondla. Zrumienić. Cebule z dymki posiekać i dodać do boczku. Polędwiczkę obrać z błonek i pokroić w cienkie plasterki, posypać solą i pieprzem i wymieszać. Dodać do boczku. Podsmażyć, aż polędwiczka się zetnie. Z kapusty pach choi odciąć końcówkę i grube części liści poszatkować i dodać do mięsa. Przykryć i smażyć około 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy