Makaron z porą i przecierem pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybkie i tanie danie.

  • 15 min

Składniki:

  • Opakowanie makaronu spaghetti
    2 średnie cebule
    1 por
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    Kilka łyżek oleju
    Sól
    Zioła prowansalskie

Makaron z porą i przecierem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron na al dente.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i w krążki por. Dusimy przez kilka minut. Gdy warzywa zmiękną dodajemy przecier pomidorowy. Składniki dokładnie mieszamy i przyprawiamy solą i ziołami prowansalskimi.
  • 3. Ugotowany makaron cedzimy, wykładamy na talerz i polewamy sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy