Makaron z serem białym i boczkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wspomnienie dzieciństwa, proste ale smaczne danie. Szczególnie jak dodamy wiejski ser.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g makaronu typu świderki
    400 g boczku wędzonego surowego
    1 duża cebula
    1 łyżka oleju
    200 g białego sera wiejskiego
    szczypiorek
    sól
    pieprz

Makaron z serem białym i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotowałem zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedziłem.

    Boczek pokroiłem w dużą kostkę, lekko obsmażyłem na oleju. Następnie dodałem pokrojoną w kostkę cebulę, zeszkliłem i dodałem makaron, lekko obsmażając go.

    Do całości dodałem rozdrobniony ser oraz posiekany szczypiorek, dokładnie składniki połączyłem. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy