Makaron z serem i miętą

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

To makaron sentymentalny. Sentymentalny, bo jest wspomnieniem wakacji spędzanych u mojej babci. Jej przydomowy ogródek pachniał miętą. Tak pachnie też ten makaron.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron świderki: 200 gramów

    - ser biały śmietankowy: 250 gramów
    - cukier z prawdziwą wanilią: 1 łyżka
    - listki mięty (jeśli są duże, należy je pokroić): 3 łyżki

Makaron z serem i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować makaron i podzielić na porcje.
  • 2. Ser wymieszać z cukrem.
  • 3. Na makaron położyć ser, posypać listkami mięty.

Komentarze

Podobne przepisy