MAKARON Z SEREM RAPITALIA

0 (0 ocen)

Szybki sposób na udany obiad. Nauczyłam się go od mojego męża.

Składniki:

  • - makaron rurki (na dwie porcje)
    - szynka ok. 30 dag
    - ser rapitalia - mieszanka serów tartych odwodnionych, 40g (opakowanie)
    - śmietana kremowa 30 %
    - sól
    - ewentualne dodatki jako dekoracja: 2 plasterki sera żółtego, 2 plasterki pomidora, szczypiorek

Makaron z serem rapitalia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron przyrządzamy wg opisu na opakowaniu.
  • 2. W tym samym czasie kroimy szynkę w kwadraty i podsmażamy na patelni na bardzo małym ogniu (najlepiej zaczać smażenie gdy makaron zacznie się gotować)
  • 3. Dodajemy do szynki smietanę wraz z serem. Cały czas mieszamy. Zasmażamy całość ok 5 minut.
  • 4. Łączymy z makaronem. Mieszamy wszystko razem. Podajemy.

Porady

Makaron można podawać z pomidorami i szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy