Makaron z serkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Miałam spory zapas serków topionych i nie wiedziałam, co z nimi zrobić. Wymyśliłam to danie i problem zniknął.

Składniki:

  • ● op. makaronu kokardki
    ● szkl. mleka
    ● 20 dag serków topionych
    ● puszka groszku
    ● 2 ząbki czosnku
    ● majeranek
    ● sól, pieprz

Makaron z serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al
    dente w osolonej wodzie.
    Odcedzamy. Serki rozgniatamy.
    Czosnek obieramy
    i przeciskamy przez praskę.
    Groszek osączamy.
  • 2. W garnku podgrzewamy
    mleko. Dodajemy serki
    i mie szamy, aż sos będzie
    jednolity. Doprawiamy do
    smaku solą, pieprzem
    i majerankiem. Makaron
    wykładamy na talerze, polewamy
    sosem i posypujemy
    groszkiem.

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Komentarze

Podobne przepisy