Makaron z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Makaron ze świeżymi, zmiksowanymi truskawkami, posypany pokruszonym twarogiem to smak dzieciństwa, do którego z chęcią wracam. Jest świetną propozycją na lekki, chłodzący obiad w upalne dni.

  • 50 min

Składniki:

  • 500g świeżych truskawek
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
    2 łyżeczki cukru
    200g makaronu o dowolnym kształcie
    sok z połowy cytryny
    starta skórka z 1 cytryny
    150g białego sera
    sól

Makaron z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0yqyxrl 1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, pokroić na mniejsze kawałki, zasypać cukrem, cukrem wanilinowym, skropić sokiem z cytryny, posypać startą skórką z cytryny i schłodzić w lodówce przez około 30minut. Po tym czasie przełożyć do malaksera i zmiksować do postaci musu.
  • 2. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
  • image-15cl1hk 3. Makaron wymieszać z musem truskawkowym i posypać pokruszonym białym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy