Makaron z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Gotowanie to moje ulubione zajęcie a szybkie dania mają u wielu osób powodzenie.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaronu świderki: 40 dekagramów
    - tuńczyka w oleju: 2 puszki
    - sera białego: 45 dekagramów
    - zielonych oliwek: 20 sztuk
    - orzeszków ziemnych: 0.33 szklanki
    - sól do smaku: 0.5 łyżeczki
    - pieprz ziołowy: 2 szczypty
    - przyprawa do pizzy: 1 łyżka
    - oregano: 2 łyżeczki

Makaron z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.Osącz.Ser pokrusz,tuńczyka osącz,rozdrobnij.Oliwki pokrój w krążki.Dodaj do makaronu razem z serem i tuńczykiem,wymieszaj.Przypraw solą i pieprzem.
  • 2. Całość przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.Posyp przyprawą do pizzy i oregano.Orzeszki rozdrobnij,posyp makaron.Naczynie przykryj.Zapiekaj około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy