Makaron z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekka i szybka propozycja obiadowa :)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu pełnoziarnistego
    200 g mrożonej fasolki szparagowej
    20 suszonych pomidorów, bez oleju
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    2 zabki czosnku
    1 cebula
    1/2 awokado lub 2-3 łyżki oliwy, ja akurat miałam napoczęte awokado więc je wykorzystałam
    sól, pieprz

Makaron z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, pod koniec gotowania dodać mrożona fasolkę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni spryskanej olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone suszone pomidory, posypać solą i pieprzem. Całość podlać wodą z gotowania makaronu i dusić 5 minut. Awokado obrać i rozgnieść, tuńczyka osączyć. Makaron wymieszać dokładnie z resztą składników. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy