Smaczne, szybkie danie idealne do zapakowania do pracy dla wszystkich uważających na to co jedzą.
20 min
Składniki:
składniki na 1 porcję ( kcal. 338 zawartość w gramach: białka 22/ tł. 7,5/ węglowodanów 46)
65 g. makaronu pełnoziarnistego
40 g. groszku zielonego u mnie konserwowy bez cukru
20 g. oliwek
1 duża łyżka tuńczyka u mnie w oleju
200 ml. przecieru pomidorowego bez cukru
1 papryka czerwona
zioła: cząber lubczyk rozmaryn, ząbek czosnku, piri piri, słodka papryka, świeże liście bazyli sól morska
Makaron z tunczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotuje w małej ilości wody.
W rondlu podgrzewam przecier pomidorowy z ziołami dodaje pokrojoną w paseczki paprykę czerwoną i około 5 min. gotuje ( jesli nie lubicie twardej papryki podgrzewajcie trochę dłużej, pamiętajcie że im dłużej coś gotujecie tym IG się zwiększa)
Sos mieszam z makaronem tuńczykiem, groszkiem oraz oliwkami.
Komentarze