Makaron z tunczykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczne, szybkie danie idealne do zapakowania do pracy dla wszystkich uważających na to co jedzą.

  • 20 min

Składniki:

  • składniki na 1 porcję ( kcal. 338 zawartość w gramach: białka 22/ tł. 7,5/ węglowodanów 46)

    65 g. makaronu pełnoziarnistego
    40 g. groszku zielonego u mnie konserwowy bez cukru
    20 g. oliwek
    1 duża łyżka tuńczyka u mnie w oleju
    200 ml. przecieru pomidorowego bez cukru
    1 papryka czerwona
    zioła: cząber lubczyk rozmaryn, ząbek czosnku, piri piri, słodka papryka, świeże liście bazyli sól morska

Makaron z tunczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuje w małej ilości wody.
    W rondlu podgrzewam przecier pomidorowy z ziołami dodaje pokrojoną w paseczki paprykę czerwoną i około 5 min. gotuje ( jesli nie lubicie twardej papryki podgrzewajcie trochę dłużej, pamiętajcie że im dłużej coś gotujecie tym IG się zwiększa)
    Sos mieszam z makaronem tuńczykiem, groszkiem oraz oliwkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy