Makaron z tuńczykiem i kaparami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty w przygotowaniu makaron zachwyca nie tylko smakiem ale i prostotą.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu muszelki
    415 g białego tuńczyka w oleju (po osączeniu 280 g mięsa)
    250 g pomidorków koktajlowych
    1 garść świeżego oregano
    2 małe słoiczki kaparów

Makaron z tuńczykiem i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z tuńczykiem i kaparami 1. Makaron ugotowałem wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Na kilku łyżkach oleju z tuńczyka podsmażałem osączone z zalewy kapary, do momentu w którym zaczęły pękać. Wyłowiłem, odłożyłem do miseczki.
    Na tym samym oleju podsmażyłem pomidorki pokrojone na pół lub ćwiartki razem z listkami oregano.
    Do całości dodałem makaron, rozdrobnionego tuńczyka razem z pozostałym olejem, chwilę podgrzewałem. Podałem od razu po przygotowaniu.

Komentarze

Podobne przepisy