makaron z tuńczykiem i śmietanką

0 (0 ocen)

  • 8 min

proste,smaczne i szybkie

  • 8 min

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym,1-2śmietanki12%(zależy od ilości gości),5-7suszonych pomidorów,1-2duże ogórki konserwowe lub kiszone,1-2ząbki czosnku,szczypiorek, oregano,mielona papryka,sól i pieprz do smaku,makaron

Makaron z tuńczykiem i śmietanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. sos z tuńczyka odlać,pomidory,ogórki i szczypiorek pokroić,czosnek wycisnąć,
  • 2. składniki wrzucić na dużą patelnie,wlać śmietankę,dodać oregano,słodkiej papryki,pieprz i sól wedle uznania,wlać śmietankę i odparowywać aż zgęstnieje
  • 3. gdy sos będzie się odparowywał ugotować makaron w osolonej wodzie
  • 4. gdy maron i sos będą gotowe,wrzucić makaron na patelnie i wymieszać z sosem,gotowy można posypać startym serem

Porady

do sosu czasem dodaję pól puszki kukurydzy,lub cukinię podsmażoną w kostkę.Składniki są podane na mniejszą i większą ilość gości

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy