Makaron z tuńczykiem, serem i warzywami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Szybkie danie do spożycia na zimno. Idealne na obiad lub kolację.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • ▸140 g makaronu
    ▸1 puszka tuńczyka (130 g)
    ▸100 g sera żółtego
    ▸100 g brokuła
    ▸100 g pomidorków koktajlowych
    ▸2 łyżki oleju lnianego/oliwy

Makaron z tuńczykiem, serem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy, brokuła jeśli mrożony gotujemy do miękkości lub świeży blanszujemy.
    2. Tuńczyka odcedzamy z wody, ser żółty kroimy w kostkę, pomidorki na pół.
    3. Wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy