Makaron z zupek chińskich

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki i pyszny obiad

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania zupek chińskich vifon zielonych
    1 marchewka
    Kawałek pora
    Pół czerwonej papryki
    1 pojedyńczą pierś z kurczaka
    1 kostka rosołowa
    Kawałek margaryny

Makaron z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z zupek chińskich 1. Makarony z zupek chińskich pokruszyć i zalać odrobiną wrzątku i pozostawić do zaparzenia. Pierś pokroić w kostkę przyprawić przyprawą do kurczaka i podsmażyć na margarynie. Dodać marchewkę paprykę i pora pokrojonego w kostkę. Podsmażyć aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać kostkę rosołową rozpuszczoną w połowie szklanki wrzątku. Na koniec dodać makaron i wszystko podsmażyć aż kostka wchłonie się w makaron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy