Makaron ze szpinakiem

0 (0 ocen)

To przepis na niezwykle szybkie i pyszne danie. Fantastyczny smak szpinaku połączony z serem i rozpływającym jajkiem. Dla mnie taki obiad może być codziennie:).

Składniki:

  • Składniki na 2-3 porcje:
    • 200 g świeżych liści szpinaku,
    • 300 g makaronu razowego o dowolnym kształcie,
    • 100 g sera feta,
    • 2-3 jajka,
    • Pieprz do smaku
    • sól
    • 1 cebula,
    • Olej do smażenia

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
    Między czasie cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej liście szpinaku. Razem przysmażamy do momentu jak staną się miękkie i stracą na objętości.
    Zestawiamy z ognia. Dokładamy pokrojony w kostkę ser. Delikatnie mieszamy do jego częściowego rozpuszczenia. Pieprzymy do smaku (ser jest słonawy więc już nie solę całości).

    Szpinakową masę wykładamy na wyporcjowany makaron.
    Całość podajemy z sadzonym jajkiem. Jajko w trakcie smażenia delikatnie solimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy