To przepis na niezwykle szybkie i pyszne danie. Fantastyczny smak szpinaku połączony z serem i rozpływającym jajkiem. Dla mnie taki obiad może być codziennie:).
Składniki:
Składniki na 2-3 porcje:
• 200 g świeżych liści szpinaku,
• 300 g makaronu razowego o dowolnym kształcie,
• 100 g sera feta,
• 2-3 jajka,
• Pieprz do smaku
• sól
• 1 cebula,
• Olej do smażenia
Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Między czasie cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej liście szpinaku. Razem przysmażamy do momentu jak staną się miękkie i stracą na objętości.
Zestawiamy z ognia. Dokładamy pokrojony w kostkę ser. Delikatnie mieszamy do jego częściowego rozpuszczenia. Pieprzymy do smaku (ser jest słonawy więc już nie solę całości).
Szpinakową masę wykładamy na wyporcjowany makaron.
Całość podajemy z sadzonym jajkiem. Jajko w trakcie smażenia delikatnie solimy.
Komentarze