Makaron ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Lekkie, sycące i proste danie.

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu
    250 g szpinaku ( może być mrożony)
    2-3 ząbki czosnku
    6-8 pieczarek
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz, chili,

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron ze szpinakiem 1. Makaron ugotować al dente w wodzie z dodatkiem soli i oliwy.
    Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojone pieczarki, wyciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać szpinak i podsmażać aż odparuje z niego woda. Doprawić do smaku.
  • Makaron ze szpinakiem 2. Odcedzony makaron wymieszać ze szpinakiem. Podawać posypane startym parmezanem.

Porady

Do szpinaku można dodać ser feta

Komentarze

Podobne przepisy