Makaron ze szpinakiem i cukinią

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybkie do zrobienia, bardzo smaczne danie na lato

  • 25 min

Składniki:

  • - 250 g dowolnego makaronu (u mnie penne)
    - 3 ząbki czosnku
    - 250 g świeżego lub mrożonego szpinaku
    - średniej wielkości cukinia
    - 2-3 łyżki oliwy
    - szczypta gałki muszkatołowej
    - sól, pieprz

Makaron ze szpinakiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek. Umytą cukinię kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy ok. 5 minut. Następnie dodajemy szpinak i podsmażamy mieszając kolejne 5 minut. Po tym czasie cukinia powinna być już miękka.
    W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Odcedzony makaron dorzucamy na patelnię. Dokładnie mieszamy, doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy