Makaron ze szpinakiem i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Danie bardzo smaczne i co najważniejesze - szybko możne je zrobić :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron świderki: 200 gramów
    - mrożony szpinak: 400 gramów
    - ser pleśniowy (ilość wg uznania): 100 gramów
    - serek topiony (ja używam serków Ostrovii - ziołowego lub naturalnego): 200 gramów
    - woda: 400 mililitrów

Makaron ze szpinakiem i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy. W tym samym czasie wrzucamy na patelnię mrożony szpinak i wlewamy wodę.
  • 2. Kiedy szpinak już się rozdrobni możemy wrzucić po kolei ser pleśniowy, ser topiony. Przyprawiamy solą, pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i pozostawiamy na małym ogniu kilka minut.
  • 3. Odcedzamy makaron. Natępnie nakładamy na niego zawartość patelni.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy