Makaron ze szpinakiem i sezamem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Szpinak... w takiej wersji zasmakuje każdemu!

  • 50 min

Składniki:

  • 250 g makaronu pełnoziarnistego rurki,
    opakowanie mrożonego szpinaku - całe liście,
    100 g sera feta,
    sok z 1 pomarańczy,
    łyżka masła,
    łyżka sezamu,
    sól

Makaron ze szpinakiem i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.
  • 2. Szpinak podsmażamy chwilę na maśle do miękkości. Pod koniec dodajemy sok z pomarańczy, mieszamy.

  • 3. Dorzucamy pokrojoną w kostkę fetę,zdejmujemy z ognia, mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut.
  • 4. Na talerz wykładamy makaron, na niego szpinak, Całość posypujemy sezamem.

Porady

Zamiast sera feta możemy użyć mozzarelli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy