Makaron z serem to najprostszy "piątkowy" obiad. Niektórzy dodają śmietanę i cukier lub sam cukier, ja wolę to danie w wersji wytrawnej. Z dodatkiem szpinaku przyprawionego czosnkiem smakuje rewelacyjnie :)
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
200 g makaronu muszelki (lub innego)
200 g twarogu półtłustego
100 g szpinaku baby
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka masła klarowanego
sól
mielone płatki chili
Makaron ze szpinakiem i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. W czasie, kiedy makaron się gotuje, na patelni rozgrzewamy masło, wkładamy szpinak i posiekany drobno czosnek, lekko solimy i dusimy. Do szpinaku dodajemy odcedzony makaron, całość chwilę razem podgrzewamy. Wykładamy na talerze i posypujemy rozkruszonym twarogiem i mielonymi płatkami chili
Komentarze