Pyszna propozycja dania obiadowego z makaronem. Tym razem zrobiłam makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, fetą, orzechami włoskimi, wszystko posypane czarnuszką. Wyszło niezwykle smacznie :)
15 min
Składniki:
200 g kolorowego makaronu świderki
100 g świeżego szpinaku
10 szt. suszonych pomidorów
100 g sera feta
1/3 szklanki orzechów włoskich
2 łyżki oliwy
sól
1/2 łyżeczki czarnuszki
Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu (7 minut).
Szpinak umyć, pokroić w paski. Przełożyć na patelnię, podlać oliwą, dodać pokrojone pomidory, smażyć ok. 4 minut na małym palniku. Wymieszać z makaronem, ewentualnie delikatnie posolić. Przełożyć na talerze, posypać pokruszoną fetą, posiekanymi orzechami i czarnuszką.
Komentarze