Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna propozycja dania obiadowego z makaronem. Tym razem zrobiłam makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, fetą, orzechami włoskimi, wszystko posypane czarnuszką. Wyszło niezwykle smacznie :)

  • 15 min

Składniki:

  • 200 g kolorowego makaronu świderki
    100 g świeżego szpinaku
    10 szt. suszonych pomidorów
    100 g sera feta
    1/3 szklanki orzechów włoskich
    2 łyżki oliwy
    sól
    1/2 łyżeczki czarnuszki

Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu (7 minut).
    Szpinak umyć, pokroić w paski. Przełożyć na patelnię, podlać oliwą, dodać pokrojone pomidory, smażyć ok. 4 minut na małym palniku. Wymieszać z makaronem, ewentualnie delikatnie posolić. Przełożyć na talerze, posypać pokruszoną fetą, posiekanymi orzechami i czarnuszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy