Makaron ze szprotkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Bardzo dobra zapiekanka która polecam a szczególnie dla tych co nie jedzą mięsa .

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ opakowania makaronu świderki
    • 1 opakowanie pomidorów koktajlowych
    • Cebula
    • Mały słoik oliwek czarnych
    • Szczypta chili
    • Cytryna
    • 2 łyżeczki bazylii
    • 2 puszki szprota w sosie pomidorowym
    • Oliwa
    • Pieprz , sól

Makaron ze szprotkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
  • ryba 2. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie.
    Szprota rozdrabniamy i przekładamy do cebuli.
  • skłądniki 3. Z cytryny wyciskami sok dodajemy do ryby.
    Pomidorki kroimy na polówki i również dodajemy do ryby.
  • oliwki 4. Oliwki odlewamy z zalewy, przekładamy szprota.
  • mieszamy 5. Wszystko doprawiamy przyprawami: pieprzem, solą, bazylią, chili.
  • zapiekanka 6. Mieszamy z makaronem, danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy