Makaronowe babeczki

0 (0 ocen)

Inna forma spaghetti :)

Składniki:


  • 100 g makaronu spaghetti
    ćwiartka papryki czerwonej
    2 kostki szpinaku mrożonego
    5 pieczarek
    1 mała cebulka
    1 ząbek czosnku
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    sól,pieprz
    kawałek sera żółtego
    1 łyżka oleju

Makaronowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaronowe babeczki 1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić.
    Paprykę umyć i pokroić w kostkę.
    Pieczarki i cebulkę obrać,umyć i pokroić w kostkę.
    Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
    Na patelni rozgrzać olej. Dodać szpinak,cebulkę,pieczarki ,czosnek i paprykę. Smażyć ok.10 minut. Dodać jogurt,sól i pieprz. Wymieszać,chwilkę dusić. Następnie na patelnię dodać makaron i połączyć z sosem.
  • makaronowe babeczki 2. Formy do babeczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Do foremek nakładać makaron z sosem.
    Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 10 minut.
    Wyłożyć makaronowe babeczki na talerz.

Porady

Można dodać do sosu szynkę lub pierś z kurczaka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy