makaronowe co nieco

0 (0 ocen)

  • 45 min

wariacja makaronowa z tego co było w garnkach (wszystkie produkty pochodzą z obiadu z dnia poprzedniego)

  • 45 min

Składniki:

  • makaron nitki (jak do rosołu) 250g
    kapusta włoska z boczkiem 200g
    marchew z rosołu pokrojona w kosteczkę 2-3 szt.
    pulpeciki mielone lub sztuka mięsa z rosołu
    sos potrawkowy

Makaronowe co nieco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować makaron. Kapusta jest również wcześniej ugotowana (do niej dodano podsmażony boczek z cebulką). Marchewka z rosołu została pokrojona i przyprawiona na słodko kwaśno z odrobiną masła. Sos potrawkowy lub inaczej beszamelowy zrobiono z zasmażki z mąki, rosołu i mleka z odrobiną cukru i cytryny. Wszystkie składniki połaczono, tj. sos, kapusta i marchew. Dokładnie wymieszano, dodano pulpecki (lub sztukę mięsa). Makaron wymieszano z powstałym sosem i dodano kawałek mięsa. Tak powstało coś z niczego, ale smakuje bardzo dobrze. Polecam :)

Porady

Jeśli macie resztki potraw z poprzedniego dnia, warto je czasem połączyć w jedną całość. Okazuje się , że można wyczarować nowe danie na bazie tego co wczoraj wyglądało inaczej :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy