makaronowe leczo

0 (0 ocen)

  • 60 min

uwielbiam makaron w każdej postaci, dlatego właśnie wymyśliłam takie leczo

  • 60 min

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
    2-3 papryki (mogą być różnych kolorów)
    2-3 pomidory
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 laski kiełbasy
    ok. 300g makaronu (np.rurki)
    ok. 50-100g tartego sera
    1-2 łyżki oleju
    przyprawy do smaku

Makaronowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. warzywa i kiełbasę obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do gęsiarki. Dodajemy 1-1,5 szklanki wody i olej. Ustawiamy na średni ogień i dusimy pod przykryciem. Kiedy warzywa zmiękną wrzucamy makaron na 20-25 minut i przyprawiamy. Wyciągamy na talerz i posypujemy tartym serem. Smacznego!

Porady

*Według mnie najlepszy makaronem do tego dania są rurki, ponieważ sos, który się tworzy z warzyw do nich wpływa *Leczo można doprawić odrobiną curry, czosnku i papryki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy