Makaronowe mini-tarty

0 (0 ocen)

Lekkie warzywno-makaronowe danie. Dobre zarówno na obiad jak i kolację :)

Składniki:

  • 1/2 paczki makaronu nitki
    1/2 małej cukinii
    1 średni pomidor
    1 łyżka kiełków soi w zalewie
    2 jajka
    3-4 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz

Makaronowe mini-tarty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mieszanka warzyw 1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu w dobrze osolonej wodzie. Cukinię zetrzeć na grubym oczku i odcisnąć. Pomidora obrać, pozbawić pestek i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z cukinią i kiełkami soi.
  • Przed zapieczeniem 2. Do warzyw dodać odcedzony makaron, wymieszać i przełożyć do foremek. Jajka roztrzepać, wymieszać z jogurtem i dobrze przyprawić. Jajkami zalać warzywa.
  • Gotowe danie 3. Tarty wstawić do piekarnika na 20-25 minut. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Podawać z ketchupem. Smacznego :)

Porady

Na dwie foremki o średnicy 13 cm.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy