Makaronowe muszle nadziewane serem feta

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam muszle makaronowe nadziane farszem z sera, łososia , oliwek .
Muszle są smaczne i bardzo syte.
Przepis zalegał w spodniej szufladzie mojej mamy.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron duże muszle 10 szt.
    oliwki zielone i czarne po kilka szt,
    ser feta 100 g,
    łosoś wędzony 100 g,
    cebulka zielona 1 pęczek,
    parę suszonych pomidorów,
    sól do smaku,
    pieprz do smaku,
    zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki,
    oliwa z pomidorów 1 łyżka

Makaronowe muszle nadziewane serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaronowe muszle nadziewane serem feta 1. Makaron muszle gotujemy al dente, Odcedzić. ( około 10 - 12 szt).

    Farsz ;
    Ser feta rozkruszyć do miski, dodać pokrojonego wędzonego łososia (albo łososia w kawałkach) dodać poszatkowaną cebulkę zieloną oraz pokrojone oliwki zielone i czarne, a także suszone pomidory, wszystko dokładnie wymieszać doprawić pieprzem i solą oraz odrobiną ziół prowansalskich.
    Tak przygotowanym farszem napełnić muszle, poukładać na talerzu i zajadać.

Porady

Można ugotować więcej muszelek bo lubią pękać.

Komentarze

Podobne przepisy