Polecam muszle makaronowe nadziane farszem z sera, łososia , oliwek .
Muszle są smaczne i bardzo syte.
Przepis zalegał w spodniej szufladzie mojej mamy.
60 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
makaron duże muszle 10 szt.
oliwki zielone i czarne po kilka szt,
ser feta 100 g,
łosoś wędzony 100 g,
cebulka zielona 1 pęczek,
parę suszonych pomidorów,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki,
oliwa z pomidorów 1 łyżka
Makaronowe muszle nadziewane serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron muszle gotujemy al dente, Odcedzić. ( około 10 - 12 szt).
Farsz ;
Ser feta rozkruszyć do miski, dodać pokrojonego wędzonego łososia (albo łososia w kawałkach) dodać poszatkowaną cebulkę zieloną oraz pokrojone oliwki zielone i czarne, a także suszone pomidory, wszystko dokładnie wymieszać doprawić pieprzem i solą oraz odrobiną ziół prowansalskich.
Tak przygotowanym farszem napełnić muszle, poukładać na talerzu i zajadać.
Komentarze