Makaronowe naleśniki z żurawiną i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu.
Zaraz po ugotowaniu przelać zimną wodą,aby się nie posklejał,dobrze osączyć z wody na sitku.
2.Filet kurczaka umyć,osuszyć,opruszyć solą i pieprzem i usmażyć na oleju kokosowym,ostudzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
3.Twaróg przełożyć do miski rozdrobnić widelcem,dodać kwaśną śmietanę,szpinak,natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek,doprawić do smaku solą i pieprzem,wymieszać.
4.Żurawinę wymieszać z cukrem i śmietanką.
5.Na każdy ugotowany płat makaronu,położyć farsz szpinakowo-serowy i zwinąć w rulon.
Naleśniki makaronowe ułożyć na talerzu,posmarować sosem żurawinowym,posypać startym kurczakiem i udekorować liśćmi sałaty.
Komentarze