Makaronowe placuszki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Placuszki można zrobić z resztek i można zmieniać składniki.

  • 30 min

Składniki:

  • makaron ok 20 dag
    groszek konserwowy 1/2 puszki
    kukurydza konserwowa 1/2 puszki
    papryka 1 mały strąk
    masło 1 łyżka
    jajka 4 sztuki
    bułka tarta 3 łyżki
    olej do smażenia
    pieczarki 6 sztuk
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Makaronowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować makaron. Pieczarki umyć, drobno pokroić i odparować na patelni. Lekko podsmażyć na maśle. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Przygotowane składniki wymieszać. Dodać tartą bułkę i wbić jajka. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku przyprawami. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na złoty kolor. Takie placuszki często robię, gdy zostaje trochę makaronu od obiadu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy