Placuszki można zrobić z resztek i można zmieniać składniki.
30 min
Składniki:
makaron ok 20 dag
groszek konserwowy 1/2 puszki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
papryka 1 mały strąk
masło 1 łyżka
jajka 4 sztuki
bułka tarta 3 łyżki
olej do smażenia
pieczarki 6 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
Makaronowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować makaron. Pieczarki umyć, drobno pokroić i odparować na patelni. Lekko podsmażyć na maśle. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Przygotowane składniki wymieszać. Dodać tartą bułkę i wbić jajka. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku przyprawami. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na złoty kolor. Takie placuszki często robię, gdy zostaje trochę makaronu od obiadu.
Komentarze