Makaronowy garnek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Inny sposób na wykorzystanie makaronu z zupki chińskiej.Pyszne...zainspirował mnie "Pomysł na Makaronowa patelnia". Wyszło super.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 op. zupki chińskiej
    pół czerwonej papryki
    20 dag. pieczarek
    30 dag. mięsa mielonego
    łyżka koncentratu pomidorowego
    2 szkl. bulionu
    2 ząbki czosnku
    olej

Makaronowy garnek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę.Smażymy do momentu, aż woda wyparuje.Wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i mięso mielone. Czosnek kroimy, wrzucamy.Wszystko razem smażymy do miękkości papryki.
    Następnie dodajemy połamany w kawałki makaron z zupki i zalewamy bulionem.Pamiętajmy, że bulion musi zakrywać makaron, ale nie może go być więcej, bo makaron się rozgotuje nim nam wyparuje.
    Dusimy wszystko razem do miękkości. Doprawiamy koncentratem.Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy