Malinowa Panna Cotta

0 (0 ocen)

Idealna na upalne dni. Lekka i smaczna.

Składniki:

  • 500 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyżki żelatyny
    2 cukry waniliowe
    4 łyżki zimnej wody
    kilka łyżek dowolnego likieru
    sos malinowy lub sezonowe owoce

Malinowa panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w wodzie i odstawić. Jogurt zagotować z cukrami na małym ogniu przez ok 15 min. Zdjąć z ognia i jeszcze do gorącej dodać żelatynę i likier. Przełożyć do kokilek lub salaterek i odstawić do lodówki na 5- 6 godzin. Podawać z sosem malinowym ( lub inny sos), albo z owocami.

Porady

Można dodać więcej cukru według własnego uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy