Malinowe chmurki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbia maliny, dlatego też wymyśliłam takie babeczki. ;)

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 op. ciasta francuskiego
    - konfitura malinowa
    - ok. 200 g malin
    - 2 opakowania 'śnieżki'

    ewent. cukrowe ozdoby

Malinowe chmurki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Z ciasta wycinamy foremką 6 płatów ciasta, które
    następnie nakładamy na zewnętrzną stronę foremki.
    Nałożone ciasto smarujemy jajkiem, wstawiamy do
    nagrzanego piekarnika o temp. 200 stopni na ok. 10 -
    15 minut.

    2. Spody wypieczonych i wystudzonych korpusów
    smarujemy cienko konfiturą, następnie układamy połówki
    malin.

    3. 'Śnieżkę' ubić według przepisu na opakowaniu,
    nałożyć łyżką lub rękawem cukierniczym do babeczek.
    Udekorować malinami.

Porady

Z powodzeniem maliny można zastąpić truskawkami lub jagodami.

Komentarze

Podobne przepisy