Malinowe pierogi z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przesiewam mąkę, dodaję, sól, gorącą wodę i widelcem mieszam ciasto. Zostawiam do przestygnięcia. Ciasto zagniatam rękoma, dodaję olej i dalej zagniatam. Wałkuję na stolnicy podsypanej mąką, wykrawam kwadraty.
2.Ser rozrabiam z malinami, można dodać cukier ja nie dodałam do farszu.
3.Kwadraty ciasta, układam w foremce do pierogów , dodaję łyżeczkę farszu i sklejam. Część pierogów zrobiłam z samymi malinami.
4. Zagotowuje wodę, dodaję łyżkę oliwy nie będą się pierogi sklejały. Wrzucam do wrzątku i gotuję dwie minuty od wypłynięcia na wierzch.
Śmietankę ubijam na sztywno, pierogi podaję ze śmietaną, i malinami które zmiksowałam blenderem na mus, miętą oraz malinami.
Komentarze