Malinowy bałagan

0 (0 ocen)

  • 10 min

Całe szczęście sezon na maliny trwa dość długo, jest teraz jeszcze jesienna odmiana :) Tym razem na szybko, bez pieczenia, deser, który robi się gdy mają nadejść niezapowiedziani goście :) Smakuje podobnie jak tort bezowy a robi się go błyskawicznie :)

  • 10 min

Składniki:

  • Przepis na 3 porcje:
    250 ml śmietanki kremówki 30% (dobrze schłodzona)
    1 łyżka cukru
    gotowe kolorowe lub białe bezy
    ok.100 g malin

Malinowy bałagan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem na sztywno przez ok. 2-3 minuty. Bezy, jeśli duże, pokruszyć na grube kawałki.

  • 2. Nakładać do szklanych pucharków naprzemiennie i e dowolnej ilości: maliny- śmietanę- bezy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy