Malinowy budyń jaglany

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny, kremowy, bardzo pożywny i mocno owocowy. Idealna opcja na zdrowy deser nie tylko dla dzieci.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml mleka
    100 g kaszy jaglanej
    2 łyżki cukru
    200 g malin

Malinowy budyń jaglany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przepłukać na sicie ciepłą wodą, do czasu, aż woda będzie przeźroczysta. Przełożyć do rondla z grubym dnem i zalać mlekiem. Dodać cukier i gotować na wolnym ogniu, aż kasza będzie miękka i wchłonie mleko. Maliny zmiksować i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Do kaszy dodać mus z malin i zblendować na gładki krem. Podawać od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy