1.Krok 1
Dokładnie wymieszaj twaróg z cukrem pudrem, ekstraktem śmietankowym oraz sokiem z cytryny.
Krok 2
Ubij bitą śmietanę. Najlepiej ubijać śmietanę, która jest mocno schłodzona.
Krok 3
Połącz ze sobą rezultaty poprzednich dwóch kroków.
Krok 4
Przełóż masę do pucharków. Ja dodatkowo na spód pucharków dałam świeżych malin. Pucharki schowaj do lodówki.
Poczekaj, aż masa stężeje.
Krok 5
Maliny, cukier (ja dodałam 2 łyżeczki, wszystko zależy od słodkości malin i Twoich upodobań) i żelatynę włóż do garnuszka. Podgrzewaj i mieszaj, aż nie rozpuści się żelatyna. Odstaw do przestudzenia.
Krok 6
Malinowy mus połóż na wierzch sernikowej masy. Odstaw do lodówki. Po godzinie deser powinien być dobry do zjedzenia.
Komentarze