Maliny w kremie winnym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Efektowny i wytrawny deser. Pasuje na rodzinne uroczystości bądź kolację we dwoje.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 750 g malin

    Krem:
    250 ml białego wina
    250 śmietanki 30%
    2 łyżki cukru
    1 i 1/2 łyżeczki żelatyny
    3 żółtka
    4 łyżeczki likieru pomarańczowego

Maliny w kremie winnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Rozpuśc ją w kąpieli wodnej.
  • 2. Żółtka wymieszaj z cukrem i ubij. Dodaj wino i żelatynę wymieszaj. Odstaw do lodówki do schłodzenia
  • 3. Śmietankę zacznij ubijac, gdy zacznie sztywniec dodaj krem winny , wymieszaj
  • 4. Maliny przełóż do kieliszków, polej sosem. Schłodź

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy