Maliny W Syropie

0 (0 ocen)

Taki słoiczek otworzony zimowa pora na pewno sprawi nam wiele radości :)

Składniki:


  • Składniki na 2 małe słoiczki:
    około 200-300 gr malin
    2-3 łyżeczki cukru na jeden słoiczek
    około 600 ml wody

Maliny w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Malinki myjemy i osuszamy na sicie.
    2. Słoiczki myjemy i wyparzamy. Do wyparzonych słoików układamy po równo owoce oraz zasypujemy cukrem.
    3. Wodę zagotowujemy i gorącą zalewamy maliny, zakręcamy słoiki.
    4. Do garnka na dno kładziemy ściereczkę, wstawiamy słoiki i zalewamy ciepłą wodą do 3/4 wysokości. Gotujemy (pasteryzujemy) około 15-20 minut. Odstawiamy do przestygnięcia, a następnie zanosimy w chłodne miejsce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy