MANGO CHUTNEY

0 (0 ocen)

  • 20 min

Rodzaj konfitury ... pikantno - słodkiej kuchni hinduskiej ... idealny dodatek do mięs i kazdego rodzaju currydobrze jest mieć słoiczek w domku .... gdy nachodzi chęć na indyjską kuchnie :)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 duże twarde mango
    1/2 główka startego czosnku
    1 łyżka świeżego startego imbiru
    1 szklanka octu winnego
    5 łyżek cukru
    1 papryczka chilli
    1 łyżeczka paryki słodkiej mielonej
    sól

Mango chutney - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mango 1. Mango obrać ze skóry .. pokroić w drobną kostkę wrzucić do rondla i zostawić na małym ogniu ,
    dodać wszystkie składniki i dusić na małym ogniu ... około godziny. W razie potrzeby dolać troszkę wody .. doprawić solą na koniec .

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy