MANNOWIEC Z CZEREŚNIAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealnie kremowa masa która zupełnie nie przypomina tradycyjnej kaszy manny

  • 60 min

Składniki:

  • 1 litr mleka
    2 szklanki kaszy manny
    3 łyżki cukru pudru
    pól kostki margaryny
    2 galaretki wiśniowe
    pól kg czereśni ew. wiśni

Mannowiec z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Rozpuszczamy jedną galaretkę w 3/4 szklanki wrzątku. Do małej salaterki o poj. jednej szklanki układamy wydrylowane czereśnie, zalewamy ostudzona galaretką, odstawiamy do stężenia
    * Kiedy galaretka z owocami stężeje wykładamy galaretkę do góry dnem salaterki, na dno tortownicy
    *Na mleku gotujemy kaszę, studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem na puch, dodajemy łyżkami ostudzoną kaszę. Gotową masę wykładamy do tortownicy naokoło kopca z galaretki.
    *Na wierzch wykładamy resztę wydrążonych czereśni. Zalewamy ostudzoną 2 galaretką, przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
    * Najlepiej na całą noc odstawiamy do lodówki do stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.45 (224 ocen)

Zdobywca nagrody

Mannowiec z malinami 1