Marcepanki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kruche ciasteczka o smaku marcepanu. Z przepisu wychodzi około 40 sztuk.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,25 szklanki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    0,5 kostki masła
    3 łyżki cukru pudru
    10 dag marcepanu

Marcepanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • starty marcepan 1. Schłodzony marcepan zetrzeć na tarce o cienkich oczkach.
  • marcepanki 2. Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto
  • marcepanki 3. Uformować kulki i lekko spłaszczyć. Wykładać je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.15min 160 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy