Marcepanowe trufle z ż€rawiną

0 (0 ocen)

  • 15 min

Małe słodkie cudeńka zrobione własnoręcznie najlepsze aby powiedzieć Kocham

  • 15 min

Składniki:

  • 250 g marcepanu, 2 łyżki cukru pudru, suszona żurawina (tyle sztuk ile mamy trufli) gorzka czekolada 100g

Marcepanowe trufle z ż€rawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marcepan zagniatamy z cukrem pudrem. Odrywamy o kawałku i formujemy kulki równej wielkości, w śroek każdej wkładamy suszoną ż€żurawinę.Odstawiamy na blat posypany cukrem. W kąpieli wodnej roztapiamy gorzką czekoladę. Każą z marcepanowych kulek nabijamy na wykałaczkę, i zanurzamy w płynnej czekoladzie, odstawiamy na papier do pieczenia do zastygnięcia.

Porady

Do marcepanu możemy dodać kilka kropel rumu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy