Marchew po marokańsku

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo pyszna i zdrowa sałatka.Szybka i prosta w przygotowaniu.

  • 10 min

Składniki:

  • szklanka mrożonej marchewki
    łyżeczka oliwy z oliwek
    łyżeczka czerwonego octu winnego
    szczypta kminku i słodkiej papryki
    zmiażdżony ząbek czosnku
    sól, pieprz
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki.

Marchew po marokańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj marchewkę na pół miękko i ostudź. Wymieszaj z octem, oliwą, czosnkiem i przyprawami. Przed podaniem posyp natką pietruszki. Sałatkę odłóż do lodówki i podawaj następnego dnia - wtedy smakuje najlepiej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy