Marchewka do obiadu

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna marcheweczka będzie doskonałym dodatkiem do obiadu.

  • 60 min

Składniki:

  • ok. 1 kg marchewki
    duży zabek czosnku
    kilka liści świeżej bazylii lub natka pietruszki
    kilka łyżek oliwy z oliwek
    sól i świeżo mielony pieprz do smaku

Marchewka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieram i gotuję aż będzie miękka. Kiedy ostygnie kroję w kostkę lub używam takiego noża do frytek, wtedy marchewka fajnie się prezentuje. Do rondelka wlewam ok. 3 łyżek oliwy z oliwek i dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaję marchew. Chwilę razem duszę. na koniec dodaje posiekane zioła i doprawiam do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy