Marchewka w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonała do dań z mięsem.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 marchewek
    4 jajka
    4 łyżki tartej bułki
    olej do smażenia
    sos:
    250 ml jogurtu naturalnego
    4 ząbki czosnku
    1/2 pęczka koperku
    sól.pieprz

Marchewka w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę opłukać, obrać, pokroić na plasterki, lekko posolić. Olej rozgrzać na patelni. Jajka rozbić, wymieszać na talerzu, doprawić solą oraz pieprzem. Bułkę tartą wsypać do talerza. Plasterki marchwi moczyć w jajku a następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron. Wyłożyć na talerz. Koperek wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Czosnek zmiażdżyć , dodać do sosu, wymieszać. Marchewki polać sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy